Η κόκκινη γλυκιά κολοκύθα είναι ένα από τα λαχανικά της εποχής. Οι λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ έχουν γεμίσει με κόκκινες κολοκύθες κι εμείς σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή για σούπα, που μπορείτε να παρουσιάσετε ως πρώτο πιάτο σ΄ένα επίσημο τραπέζι ή ως κύριο γεύμα με την οικογένειά σας. Έχει μια εξωτική γεύση χάρη στο τζίντζερ και το κάρυ και δεν είναι καθόλου καυτερή. Το μόνο που ενδεχομένως θα σας δυσκολέψει είναι να κόψετε την κολοκύθα γιατί είναι πολύ σκληρή. Κρατήστε αυτή τη συνταγή γιατί σίγουρα θα σας χρειαστεί και για τις γιορτές, αφού είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο!
Τι χρειάζεστε:
- 2 φλιτζάνια κομμένη κολοκύθα
- 1 ξερό κρεμμύδι σε κομματάκια
- 1 μισή λίτρο ζωμό κότας
- 1 πατάτα σε κομματάκια
- Ελαιόλαδο
- Τζίντζερ, κάρυ, πάπρικα
- Γιαούρτι πλήρες
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι
Πώς το κάνετε:
- Σοτάρετε στο λάδι την κολοκύθα, το κρεμμύδι και την πατάτα γυρνώντας συχνά για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό κότας, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το τζίντζερ, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι κι αφήνετε να βράσει γι αρκετή ώρα μέχρι όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν τόσο ώστε να λιώνουν μ΄ένα πιρούνι.
- Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει και περνάτε το μείγμα στο μπλέντερ. Αν είναι σαν πουρές, προσθέτετε λίγο ακόμη ζωμό κότας, ανακατεύετε και το περνάτε από μία σίτα ώστε να γίνει σούπα, χωρίς κομματάκια κολοκύθας.
- Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα τη σούπα και πριν σερβίρετε, τη ζεσταίνετε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύοντας.
- Σερβίρετε στα πιάτα βάζοντας στο κέντρο από πάνω μια μεγάλη κουταλιά της σούπας γιαούρτι και πασπαλίζετε με πάπρικα.
http://womannow.gr/n/2066