Είστε έγκυος και δεν ξέρετε πώς να το πείτε στη δουλειά;

PREGNAT DOULEIAΠριν από λίγα χρόνια η ανακοίνωση των χαρμόσυνων νέων δεν θα ήταν πρόβλημα. Σήμερα όμως η σκέψη να βρεθούμε μπροστά στον προϊστάμενό μας και να τον ενημερώσουμε για την εγκυμοσύνη μας μας γεμίζει αγωνία και άγχος.

Είναι όμως μόνο η κρίση που μας φοβίζει;

Σίγουρα ζούμε σε μια εποχή έντονης ανασφάλειας και μια εγκυμοσύνη μοιραία ταράζει τις ισορροπίες ή οτιδήποτε μας είναι γνώριμο. Αυτό όμως συνέβαινε πάντα: όταν μια γυναίκα έμενε έγκυος, αναπόφευκτα έμενε και για κάποιο διάστημα εκτός αγοράς. Γι' αυτό και η ενοχή στην ανακοίνωση μιας εγκυμοσύνης ή ακόμη και η αποφυγή της, δεν έχει σχέση με την κρίση. Στην ουσία πρόκειται για τον φόβο να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της ζωής μας, το φόβο της αλλαγής. Το πώς μεγαλώσαμε παίζει καθοριστικό ρόλο στο πώς αισθανόμαστε κατά την ανακοίνωση. Εάν, για παράδειγμα, βλέπαμε τη μητέρα μας να ασχολείται αποκλειστικά με τις δουλειές του σπιτιού, είναι πιθανό η εγκυμοσύνη να μας παραπέμπει στην κακώς νοούμενη «νοικοκυρά», στην οποία σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να μοιάσουμε. Και αυτό δημιουργεί άγχος και ενοχή.
Αντιμετωπίστε το «πρόβλημα» όσο πιο σύντομα γίνεται και κλείστε ένα ραντεβού με τον προϊστάμενό σας για να του το ανακοινώσετε. Παρουσιάστε ένα ολοκληρωμένο πλάνο ώστε να καταλάβει πως ενδιαφέρεστε για την εταιρεία και τη θέση σας σε αυτήν: προτείνετε συναδέλφους που θεωρείτε ικανούς να σας καλύψουν, δείξτε πρόθυμοι να μεταδώσετε τις γνώσεις σας και προσφερθείτε να δουλέψετε από το σπίτι μέσα σε ένα προσυμφωνημένο χρονοδιάγραμμα, εάν είναι εφικτό. Και, τέλος, διαβεβαιώστε την εταιρεία πως η εγκυμοσύνη σας δεν αποτελεί πρόβλημα γι' αυτήν αλλά μια παροδική και, κυρίως, ελεγχόμενη κατάσταση.

 

WOMANNOW.GR LOVES...