Αυτά είναι τα μυστικά για ρούχα μυρωδάτα και πεντακάθαρα

Αυτά είναι τα μυστικά για ρούχα μυρωδάτα και πεντακάθαρα

Όλες μας λατρεύουμε τις ωραίες μυρωδιές. Ειδικά στα ρούχα, που θέλουμε όχι μόνο να είναι καθαρά αλλά να μοσχοβολάνε κιόλας. Γι αυτό και ξοδεύουμε κάτι παραπάνω για μαλακτικά κι αρώματα ρούχων. Αρκετές φορές όμως βλέπουμε πως αυτό δεν είναι αρκετό. Και φρεσκοπλυμμένα ρούχα δεν μοσχοβολάνε όπως θέλουμε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Και τι πρέπει να προσέξουμε στο πλύσιμο, για να έχουμε πάντα ρούχα καθαρά και μυρωδάτα; 

1. Τρίψτε με χυμό λεμονιού αραιωμένο σε νερό, τα μέρη των ρούχων που έχουν ιδρώτα πριν τα βάλετε για πλύσιμο. Έτσι θα εξαφανιστούν οι δυσάρεστες οσμές που πολλές φορές μένουν στα ρούχα, ακόμη και μετά το πλύσιμο. 

2. Βγάζετε αμέσως από το πλυντήριο τα ρούχα μόλις τελειώσει η πλύση, κι απλώστε τα. Μην τ΄αφήνετε στον κάδο για πολλές ώρες και σίγουρα όχι με την πόρτα του πλυντηρίου κλειστή. 

3. Το βασικό μυστικό για καθαρά και μυρωδάτα ρούχα είναι το πλυντήριό σας να είναι πεντακάθαρο, καθώς δημιουργούνται σημεία με μούχλα (ειδικά στο λάστιχο) αλλά και οι σωλήνες αποκτούν άλατα που εμποδίζουν το σωστό πλύσιμο. 

Πώς μπορείτε να το καθαρίσετε; 

  • Κάντε μια πλύση σε άδειο πλυντήριο χωρίς ρούχα. Μέσα στον κάδο βάλτε δυο κούπες λευκό ξύδι. Στη θήκη του απορρυπαντικού ανακατέψτε μερικές κουταλιές μαγειρικής σόδας με νερό.
  • Όταν τελειώσετε πλύντε καλά με σφουγγάρι το λάστιχο που συνήθως πιάνει μούχλα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ

4. Πριν βάλετε στα άπλυτα ρούχα σας, αν μυρίζουν τσιγάρο ή ιδρώτα, αερίστε τα. 

5. Αφήνετε πάντα ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου όταν δεν το χρησιμοποιείτε. 

6. Μην βάζετε μεγαλύτερη δόση μαλακτικού απ΄ότι χρειάζεται και σε τακτά χρονικά διαστήματα

7. Αλλάζετε συχνά το άρωμα του μαλακτικού σας για να μην το συνηθίζετε και πάντα να νιώθετε πως τα ρούχα σας μυρίζουν υπέροχα.

8. Αν το παλτό ή το σακάκι σας μυρίζει κλεισούρα, υγρασία ή τσιγάρο, βγάλτε το στη βεράντα και ψεκάστε το με μείγμα νερού και βότκας (με ειδικό πλαστικό δοχείο- σπρέυ). Παίρνει όλες τις δυσάρεστες οσμές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΤΩΡΑ  ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Θελετε κι άλλες ιδέες για το σπίτι, τη μόδα, την ομορφιά, την κουζίνα; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και μπείτε στη μεγάλη παρέα του womannow.gr 

WOMANNOW.GR LOVES...