Απαλλαγείτε από το άγχος των λίγο παραπάνω κιλών

bac371865a3c92bb90fd4adc530ef4cbΤα περισσότερα άρθρα μας λένε πώς θα χάσουμε τα παραπάνω κιλά που μας γεμίζουν άγχος και ρίχνουν την αυτοπεποίθησή μας στα τάρταρα. Αυτό που δεν μας λένε όμως, είναι πώς θα απαλλαγούμε από την κακή εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και για την οποία συνήθως ευθύνονται λιγότερο

τα δυο- τρία παραπάνω κιλά μας. Κι αν με το πέρασμα του χρόνου μάθαμε πως είναι δύσκολο τελικά να τα ξεφορτωθούμε, ας αλλάξουμε τουλάχιστον τον τρόπο που τα βλέπουμε. Κι όχι αυτά... το ίδιο μας το σώμα!

  • Διαβάστε τις έρευνες

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες με λίγα παραπάνω κιλά (4-8) από το «κανονικό» ζουν περισσότερα χρόνια τόσο από τις πιο αδύνατες όσο και από εκείνες με αρκετά παραπάνω κιλά. Επίσης τα λιγοστά παραπάνω κιλά μάς προστατεύουν ενάντια στην οστεοπόρωση.

  •  Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους

Καταρχάς, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Κατά δεύτερον, πόσες αρετουσάριστες φωτογραφίες διάσημων γυναικών πρέπει να δείτε για να πειστείτε ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται; Και, τρίτον, αν επιμένετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους με αποτέλεσμα να βυθίζεστε στην αυτολύπηση, κάντε το συνολικά. Σύντομα θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι οι άλλοι δεν είναι πολύ καλύτεροί σας.

  •  Σταματήστε να κοιτάζεστε στον καθρέφτη

Η συστηματική έκθεση στον καθρέφτη, μόνο εμμονή μπορεί να σας δημιουργήσει με την εικόνα σας και τίποτε καλό. Διασκεδάστε, ξεκινήστε ένα χόμπι και αποφύγετε τα μέρη με πολλούς καθρέφτες, αν το αποτέλεσμα που λαμβάνετε από το είδωλό σας σας οδηγεί κάθε φορά στα πρόθυρα κατάθλιψης.

  •  Αναδείξτε τα δυνατά σας σημεία

Μην βιαστείτε να πείτε ότι δεν έχετε, όλοι μας έχουμε τουλάχιστον ένα. Επικεντρωθείτε σε αυτό λοιπόν, αναδείξτε το με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και ταυτόχρονα φροντίστε να καμουφλάρετε τις ατέλειες με ρούχα που σας κολακεύουν και όχι που σας αρέσουν απλώς. Γι' αυτό το τελευταίο μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

  •  Σταθείτε με αυτοπεποίθηση

Σίγουρα έχετε δει γυναίκες με πολύ περισσότερα κιλά από τα δικά σας να σας προσπερνούν στο δρόμο γεμάτες με τόση αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό τους, που σας κάνουν να τα χάνετε. Το στήσιμο του σώματός μας μεταφέρει μηνύματα για το πώς νιώθουμε για αυτό. Φροντίστε λοιπόν να περπατάτε με το κεφάλι ψηλά, το στήθος έξω και τους ώμους πίσω. Με τον τρόπο αυτό ενισχύετε την τεστοστερόνη σας, την ορμόνη που αυξάνει την αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα μειώνει την κορτιζόλη που είναι υπεύθυνη για το άγχος.

 

 

WOMANNOW.GR LOVES...