Ένα λαχταριστό σνακ αλλά και συνοδευτικό για το καλωσόρισμα των καλεσμένων μας. Τα αλμυρά Palmiers, σφολιατίνια σ΄αυτό το σχήμα, με γέμιση λιαστής ντομάτας και κατσικίσιου τυριού είναι μια πρωτότυπη επιλογή. Για να δούμε, πώς γίνονται!
Τι χρειαζόμαστε
Για τη γέμιση:
- 5 λιαστές ψιλοκομμένες
- 3 κουταλιές της σούπας κατσικίσιο τυρί, λιωμένο
- 3 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 6 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κιμά
- Ξύσμα μισού λεμονιού
- αλάτι και πιπέρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 1 φύλλο σφολιάτας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ
Πώς θα κάνουμε το εύκολο ορεκτικό:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αέρα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και λιώνουμε με ένα πηρούνι ( ελιές, ντομάτες, τυρί, κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα) μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
3. Ανοίγουμε το κομμάτι της σφολιάτας και απλώνουμε πάνω όλα τα υλικά, αφήνοντας όμως κενό, χωρίς υλικά δηλαδή, το γύρω γύρω.
4. Τώρα ξεκινώντας από τη μία πλευρά, αρχίζουμε να κάνουμε ρολο το φύλλο μέχρι τη μέση. Κι έπειτα κάνουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά, μέχρι να έχουμε δυο ρολά που ενώνονται.
5. Αν έχει μαλακώσει πολύ το φύλλο σφολιάτας, το βάζουμε σε χαρτί λαδόκολλας κι απευθείας στο ψυγείο για κανένα 20λεπτο γιατί σε λίγο θα πρέπει να το κόψουμε σε ρολάκια.
6. Κόβουμε σε φέτες τα ρολάκια, περίπου ενάμιση με δυο εκατοστά και τα τοποθετούμεε σε ταψί με λαδόκολλα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Έτοιμο!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: TΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ; ΜΕΝΟΥ 5 ΠΙΑΤΩΝ