7 μυστικά για υπέροχο, αφράτο κέικ!

03f8d39da43911bafac0f08e8f4d8601Εύκολο γλυκό, με πολλά "πρόσωπα" και γεύσεις για κάθε γούστο, το κέικ μπορεί να γίνεται γρήγορα αλλά πρέπει να ξέρουμε μερικά μυστικά αν θέλουμε να γίνει εκτός από λαχταριστό και αφράτο!

Να λοιπόν 7 εύκολοι τρόποι για ένα υπέροχο, αφράτο κέικ!

1. Μην χτυπάτε πάρα πολύ ώρα τα υλικά στον κάδο του μίξερ, γιατί όσο πιο πολύ ώρα χτυπάτε τόσο περισσότερο "σφίγγει" το κέικ.

2. Αφού το έχετε χτυπήσει λοιπόν, σηκώστε το σύρμα του μίξερ και δείτε πώς "κυλάει" το μείγμα. Αν είναι υγρό, κάτι δεν πάει καλά. Θα πρέπει με προσπάθεια να "τρέξει" το μείγμα από το σύρμα για να πούμε πως είναι σωστή η δοσολογία και θα πετύχει το αποτέλεσμα.

3. Μην αμελείτε να έχετε προθερμάνει πάντα πολύ καλά τον φούρνο και αφού βάλετε μέσα το κέικ, να μην ανοίξετε την πόρτα παρά μόνο μετά από τα 50 με 60 λεπτά.

4. Προσπαθείτε να κοσκινίζετε πάντα το αλεύρι πριν το αναμείξετε με τα υπόλοιπα υλικά, αν θέλετε ένα πραγματικά υπέροχο, αφράτο κέικ.

5. Μην "τσιγκουνεύεστε" το μπέικιν πάουντερ ή τη σόδα, αν θέλετε να φουσκώσει το κέικ σας.

6. Αφήστε τα αυγά έξω, ώστε όταν θα τα χτυπήσετε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα δημιουργηθεί μεγαλύτερος όγκος, αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε το επόμενο μυστικό (7), με τα ασπράδια.

7. Τέλος, αν θέλετε μια ακόμη πινελιά για σίγουρο αποτέλεσμα κι έχετε και χρόνο, διαχωρίστε τα αυγά από τους κρόκους και τ΄ασπράδια ώστε να χτυπήσετε τ΄ασπράδια σε μαρέγκα και σιγά σιγά να την αναμείξετε με τα υπόλοιπα υλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΔΙΠΛΟ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΤΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ CARROT CAKE

WOMANNOW.GR LOVES...