7 φυσικοί τρόποι καθαρισμού με ένα... λεμόνι

big homeΟ χυμός λεμονιού απομακρύνει τους λεκέδες , τη βρωμιά και είναι ο,τι πρέπει και για σημεία που έχουν σκουριά. Είναι φοβερά αποτελεσματικό ειδικά όταν το αναμίξετε με αλάτι. Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να καθαρίσετε στο σπίτι σας, με ένα μόνο... λεμόνι!

1. Καθαρίστε τους πάγκους της κουζίνας σας: Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και βάλτε στη μία του πλευρά μαγειρική σόδα. Ακουμπήστε το λοιπόν έτσι τους πάγκους και τρίψτε τους. Περάστε τους έπειτα με ένα βρεγμένο σφουγγάρι κι ύστερα σκουπίστε με στεγνό.

2. Καθαρίστε τα ξύλα κοπής: Εκεί όπου κόβετε από κρέατα, μέχρι λαχανικά χρειάζεται απολύμανση. Το λεμόνι λοιπόν έχει και αυτή τη δράση. Τρίψτε λοιπόν μισό λεμόνι στο ξύλο, αφήστε το για περίπου μισή ώρα κι έπειτα ξεπλύνετε.

3. Κάντε ακόμη πιο δυνατό το υγρό των πιάτων σας: Αυξήστε την αποτελεσματικότητα του απορρυπαντικού σας, προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι για να πλύνετε τα πιάτα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 6 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ

4. Καθαρίστε τις βρύσες από τα άλατα ή τη σκουριά: Τρίψτε καλά με σφουγγάρι που πάνω θα έχετε βάλει χυμό λεμονιού τις βρύσες και τις μπαταρίες κι αφήστε το για μια νύχτα. Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε με νερό και στεγνό πανί. Θα έχουν λάμψει!

5. Κάντε τον κάδο απορριμμάτων σας να μην μυρίζει: Κόψτε ένα λεμόνι και βάλτε το στον πάτο του κάδου απορριμμάτων σας. Το λεμόνι εκτός του ότι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, είναι ιδανικό και για να μην μυρίζει το μέρος όπου το έχετε τοποθετήσει.

6. Ξεπλύντε τα χέρια σας: Κόψατε ψάρι ή κρεμμύδι και τα χέρια σας μυρίζουν ενώ τα έχετε πλύνει; Τρίψτε τα χέρια σας με λίγο χυμό λεμονιού και η κακοσμία θα εξαφανιστεί!

7. Για τα λευκά σας ρούχα στο πλυντήριο: Αν θέλετε αστραφτερά λευκά ρούχα, βάλτε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού στον κάδο του πλυντηρίου σας και θα δείτε το τέλειο αποτέλεσμα μόλις ολοκληρωθεί η πλύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

WOMANNOW.GR LOVES...