6 τρόποι για να κάνετε οικονομικές διακοπές

049760891306cf9d44bb5ff07437db87Ξεκινάμε για διακοπές σε δύσκολες εποχές όπως η σημερινή και η αγωνία μας πια δεν είναι αν θα είναι ο προορισμός ή το δωμάτιο όπως το έχουμε φανταστεί, αλλά πώς δεν θα ξεπεράσουμε τον προϋπολογισμό που έχουμε κάνει γι αυτές τις λίγες μέρες ξεκούρασης. Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να... περικόψουμε το μπατζετ χωρίς όμως να χάσουμε κάτι από την απόλαυση των διακοπών!

ca14ac175ed0e2e523968325ebbd24711.Αν κάνετε ταξίδι με αυτοκίνητο πριν ξεκινήσετε πηγαίνετε να το ελέγξετε σ΄ένα συνεργείο. Διότι αν παρουσιαστεί μια βλάβη κατά τη διάρκεια των διακοπών, πιστέψτε μας, θα την πληρώσετε... τριπλή!

2.Ετοιμάστε από πριν τη διαδρομή με χάρτη, ακόμη και τις στάσεις που θα κάνετε αν έχετε μακρύ δρόμο μπροστά σας.Έτσι θα ξέρετε ποιος είναι ο πιο σύντομος δρόμος, που θα σταματήσετε για καφέ ενώ μπορείτε να έχετε ετοιμάσει απλά σνακ για το δρόμο ώστε να μη χρειαστεί τόσο στην αναχώρηση, όσο και στην επιστροφή να χαλάσετε χρήματα για φαγητά και σνακς.

3.Να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που πατάτε το γκάζι τόσο ώστε να ξεπερνά το κοντέρ τα 90 χιλιόμετρα την ώρα, καίτε περισσότερη βενζίνη. Αν έχετε νέο τύπο αυτοκινήτου που μπορείτε να του βάλετε τη ρύθμιση ECONOMY, μη διστάσετε να το κάνετε.

bd114b723391ecc1ad55275ca9fec3034.Αν θέλετε να κάνετε ταξίδι στο εξωτερικό με αεροπλάνο και δεν έχετε μικρά παιδιά, διαλέξτε μια δύσκολη (λόγω ώρας) πτήση που όμως θα είναι πολύ φθηνότερη απ΄ ότι αν ταξιδέψετε στις 2 το μεσημέρι. Επίσης να ξέρετε ότι συνήθως τα δρομολόγια τις μέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο είναι φθηνότερα απ΄ότι της Πέμπτης ή της Παρασκευής. Τέλος μπορείτε να διαλέξετε ένα αεροδρόμιο που δεν είναι το κεντρικό της πόλης που πάτε και πάλι έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα, αρκεί βέβαια να έχετε χρόνο στη διάθεσή σας.

5.Απευθυνθείτε σ΄ένα ταξιδιωτικό γραφείο καθώς θα βρείτε πολύ πιο συμφέρουσες προσφορές από αυτές που θα βρείτε μόνοι σας αν τηλεφωνήσετε απευθείας σε ξενοδοχεία είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Κι αν πηγαίνοντας στο εξωτερικό δεν θέλετε να ακολουθείτε το πρόγραμμα του γκρουπ, απλώς μπορείτε να μην το κάνετε!

6.Στα περισσότερα νησιά θα βρείτε καθαρά κι ωραία ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και μικρά σπίτια όπου θα μπορείτε να μαγειρεύετε ένα πρόχειρο φαγητό και να εξοικονομήσετε έτσι αρκετά χρήματα για τη διατροφή σας. Επίσης μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα έχουν πολύ καλές τιμές στις οποίες περιλαμβάνονται όλα τα γεύματα της ημέρας. Κάντε μια καλή έρευνα αγοράς!

 

WOMANNOW.GR LOVES...