6 λόγοι που μια σχέση δεν πάει καλά και τι να κάνετε

6 λόγοι που μια σχέση δεν πάει καλά και πώς τι να κάνετε

Όταν η σχέση δεν πάει καλά, υπάρχουν ορατά δείγματα. Πολλές φορές τα βλέπουμε ή τα νιώθουμε, αλλά συχνά εθελοτυφλούμε, αναβάλλοντας να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες τους και φοβούμενοι έναν επικείμενο χωρισμό. Θα ήταν πιο σωστό να είμαστε σε επαγρύπνηση και να ασχολούμαστε με τη σχέση μας, κυρίως εάν τη θεωρούμε σοβαρή και με προοπτική μέλλοντος. Ας δούμε λοιπόν τους 6 κυριότερους λόγους που μια σχέση δεν πάει καλά και τι να κάνουμε για να την βελτιώσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 7 ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΦΛΕΡΤ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΧΕΣΗ

1. Διαφορετικά ωράρια

Τα διαφορετικά ωράρια πολλές φορές οδηγούν τους συντρόφους, σε έναν άλλο τρόπο ζωής. Όταν ο ένας θέλει να κοιμηθεί, ο άλλος ξυπνάει και όταν ο ένας θέλει να βγει ο άλλος μόλις γυρνάει πτώμα από τη δουλειά, τότε μιλάμε όχι μόνο για διαφορετικά ωράρια, αλλά και διαφορετικές ζωές. Συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις υπερισχύει η κούραση, ο εγωισμός και υποτιμάμε την απομάκρυνση που σταδιακά θα έρθει. Χρειάζεται αμοιβαία υποχώρηση και από τους δύο και κοινή προσπάθεια να κρατηθεί ένας μέσος όρος έτσι ώστε να βρίσκονται , να τρώνε μαζί, να διασκεδάζουν γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός: «Μάτια που δεν βλέπονται… γρήγορα λησμονιούνται!»

2. Σεξ

Το σεξ αποτελεί σοβαρό κριτήριο για μια σχέση. Όταν το σεξ μειώνεται, οι άνθρωποι στη σχέση διανύουν κρίση.Το σεξ, είναι ο καθρέφτης της κατάστασης στη σχέση. Το σεξ δεν είναι δεδομένη συμπεριφορά και αποτελεί μέσο για να είναι το ζευγάρι δεμένο, ικανοποιημένο και αποκλειστικά δεσμευμένο!

3. Τρόπος ομιλίας – επαφής

Ένας άλλος σοβαρός λόγος που μια σχέση δεν πάει καλά, είναι όταν η επαφή με τον σύντροφο μας περιορίζεται στα καθημερινά θέματα, ενώ στην αρχή είχε πολλά σημεία επαφής. Η μαγεία χάνεται όταν μιλάμε μόνο για το τι θα φάμε και με ποιους θα βγούμε. Οι άνθρωποι, ερωτεύονται στα σημεία τους. Η μαγεία της σχέσης είναι να μαθαίνουμε τον άλλον κάθε μέρα, να μοιραζόμαστε όνειρα, φόβους και σκέψεις…

Ερωτευόμαστε έναν άνθρωπο με μία συγκεκριμένη εμφάνιση. Όταν η εμφάνιση αυτή αλλάζει σημαντικά, αλλάζουν και οι εντυπώσεις μας για αυτόν τον άνθρωπο

4. Πολλές ώρες απομόνωσης στο διαδίκτυο

Το διαδίκτυο βρίσκεται στη ζωή του καθενός μας αλλά όταν μπαίνει στις λίγες κοινές ώρες ενός ζευγαριού λειτουργεί ως ΄τρίτος’ στη σχέση. ΤΙ θα έκανε ένα ζευγάρι παλιότερα όταν δεν υπήρχε το διαδίκτυο; Θα έβγαινε, θα μιλούσε περισσότερο, θα έκανε σεξ, θα επικοινωνούσε. Όταν λοιπόν παραγίνεται το κακό με το διαδίκτυο, το ίδιο το ζευγάρι θα πρέπει να "κλείνει" τα δεδομένα και να προστατεύει την ιδιωτικότητά του. 

5. Διαχείριση του ελεύθερου χρόνου

Ο ελεύθερος χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό του σύγχρονου ανθρώπου. Όσο μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους περνάνε οι σύντροφοι μεταξύ τους, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το ‘μοίρασμα’ των εμπειριών τους. Κοινά hobby λοιπόν, κοινές εκδρομικές εξορμήσεις και αθλητικές δραστηριότητες για μια καλύτερη και ουσιαστικότερη σχέση.

6. Εμφάνιση (παραμέληση ή αλλαγές) / νέα στοιχεία

Ερωτευόμαστε έναν άνθρωπο με μία συγκεκριμένη εμφάνιση. Όταν η εμφάνιση αυτή αλλάζει σημαντικά, αλλάζουν και οι εντυπώσεις μας για αυτόν τον άνθρωπο. Η καθαριότητα, η προσωπική περιποίηση είναι ελκυστικά και ερωτεύσιμα στοιχεία. Δεν είναι το ίδιο ερωτεύσιμη μια προσεγμένη γυναίκα με φόρεμα, θηλυκές γόβες και επιμελημένο μακιγιάζ  με την ίδια γυναίκα αφημένη, κουρασμένη με τη παλιά της φόρμα και παντόφλες.

Και τελικά τι να κάνουμε για να πάει η σχέση καλά;

Δεν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις, ούτε χρειάζεται κάποιος να μην αφήνεται ποτέ. Δεν πρέπει όμως να γίνονται υπερβολές. Το να αρέσουμε στο σύντροφο μας, είναι ίσως πιο σημαντικό από το να προσπαθούμε να αρέσουμε στους άλλους. Τέλος, αυτό που ένα ζευγάρι πρέπει να κάνει προκειμένου να κρατήσει ζωντανή τη μαγεία της σχέσης του είναι να ανακαλεί όλα εκείνα που ερωτεύτηκαν ο ένας στον άλλο στην αρχή, να κρατάει τη σεξουαλική επαφή συχνή, να εμπλουτίζει τη σχέση με κοινά ενδιαφέροντα και νέες κοινές δραστηριότητες, να γελάει και μαζί να … ξαναγίνονται παιδιά !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Μπείτε στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να πάρετε έμπνευση και ιδέες για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή! Ακολουθήστε μας στο instagram πατώντας εδώ και στο facebook κάνοντας κλικ εδώ.

Γκρέις Χατζίκου

Η Γκρέις Χατζίκου είναι Επικοινωνιολόγος, Σύμβουλος Σχέσεων & Ψυχικής Υγείας με MA CITY University London και πιστοποιημένη Coach από τον EMCC. Τα τελευταία χρόνια, ιδιωτεύει στον τομέα του life, relationship και business coaching στον τομέα του HR και της εκπαίδευσης εργαζομένων. Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Φιλοθέη και τη Βουλιαγμένη . Τελείωσε το Pierce College,  το Deree College και το City University στο Λονδίνο. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει ένα σκυλάκι και αγαπάει ιδιαίτερα τη θάλασσα, τα ταξίδια, το διάβασμα και τους ανθρώπους. Μπορείτε να τη γνωρίσετε καλύτερα, μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook  Grace Chatzikou ή και της επαγγελματικής της Success Coaching .

WOMANNOW.GR LOVES...