4 λόγοι για να πάρουμε το πρωινό μας, σοβαρά!

92b9ddfc9adf89b5a052b8655c578171Θεωρητικά όλοι γνωρίζουμε πως το πιο βασικό γεύμα της ημέρας είναι το πρωινό και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε. Το καλοκαίρι συνήθως το θυμόμαστε όταν πηγαίνοντας διακοπές ακολουθούμε ευρωπαϊκές συνήθειες, δεν είναι όμως αυτό αρκετό. Στην καθημερινότητα μας τι κάνουμε; Πόσες φορές όμως φεύγουμε από το σπίτι πίνοντας μόνο ένα φλιτζάνι καφέ; Και δίνουμε υπόσχεση στον εαυτό μας ότι θα φάμε ένα τόστ μόλις πάμε στη δουλειά. Κι έτσι κάνουμε τα "στραβά μάτια" όταν τα παιδιά μας φεύγουν για το σχολείο έχοντας πιει μόνο ένα ποτήρι γάλα. Αυτό όμως δεν είναι το πρωινό γεύμα, που είναι απαραίτητο για την ενέργεια του οργανισμού μας. Ας δούμε λοιπόν μαζί τέσσερις βασικούς λόγους που προκύπτουν από έρευνες, μήπως μας πείσουν ώστε να μην παραλείψουμε ξανά το breakfast!

 1. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, τα παιδιά που τρώνε πρωινό παίρνουν υψηλότερους  βαθμούς, δεν κάνουν απουσίες και έχουν καλύτερη ψυχο-κοινωνική συμπεριφορά.
 2.  Το πρώτο γεύμα της ημέρας συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της ενέργειας του οργανισμού αλλά και στην πρόσληψη μετάλλων και βιταμινών.
 3. Έρευνα του πανεπιστημίου του Μπρίστρολ έδειξε πως όσοι καταναλώνουν πρωινό κινδυνεύουν λιγότερο από κατάθλιψη ή στρες.
 4.  Το 30% των Ευρωπαίων αποφεύγει το πρωινό. Κι όμως, το υπόλοιπο 70% που γευματίζει πριν ξεκινήσει για τη δουλειά έχει λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει πρόβλημα με το βάρος του και περισσότερες να ευτυχήσει.

Τι να βάλουμε  στο πρωινό μας

 • Κρύο τσάι
 • Αμυλούχα τρόφιμα
 • Γαλακτοκομικά προϊόντα
 • Χυμούς

Τι να αποφύγουμε 

 • Τηγανιτά
 • Βούτυρο με πολλά λιπαρά
 • Αναψυκτικά

Τα αυγά δεν πρέπει να τ΄αποκλείσουμε απο το πρωινό μας, απλώς μπορούμε να τα τρώμε βραστά ή ποσέ. Το ίδιο και το βούτυρο. Υπάρχουν τόσα φυτικά,  με χαμηλά λιπαρά!

WOMANNOW.GR LOVES...