18 μυστικά: Πώς θα κάνετε τη σχέση σας να διαρκέσει

18 μυστικά: Πώς θα  κάνετε τη σχέση σας να διαρκέσει

Όλοι θέλουμε να έχουμε μια σχέση, μέσα στην οποία αισθανόμαστε ασφαλείς, νιώθουμε και δίνουμε αγάπη και ιδανικά ονειρευόμαστε να κρατήσει για... πάντα! Τι συμβαίνει όμως και τόσες σχέσεις διαλύονται, τόσοι γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο (στατιστικά τουλάχιστον οι μισοί); Την απάντηση μπορεί να την ξέρουμε, θεωρητικά όμως.

"Οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά". Και η λέξη "δουλειά" ακούγεται σαν κάτι βαρύ, σχεδόν καταναγκαστικό που προτιμάμε ν΄αποφύγουμε, γιατί δεν γνωρίζουμε τους τρόπους και τα μυστικά για να "δουλέψουμε" τη σχέση μας, που θα την κάνει να διαρκέσει για πολύ πολύ καιρό.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τα 18 πιο σημαντικά στοιχεία, μυστικά αν θέλετε, που αν μπορέσουμε να τ΄ακολουθήσουμε μαζί με τον σύντροφό μας, όχι μόνο θα κάνουμε τη σχέση μας να διαρκέσει, αλλά θα είμαστε αληθινά ευτυχισμένοι και πλήρεις μέσα σε αυτή. Εξάλλου μέσα από κάθε στιγμή θα παίρνουμε χαρά, θα γινόμαστε καλύτεροι κι αυτό έχει σημασία. Μη χάνουμε χρόνο κι ας ξεκινήσουμε από τώρα...

1. Σεβαστείτε ο ένας τον άλλο και δείξτε το με κάθε τρόπο. Με τα λόγια, τη συμπεριφορά, τις πράξεις σας. Μην αγνοείτε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου και σίγουρα μην τον περιφρονείτε ακόμη κι όταν κάνει λάθος.

2. Σταματήστε να κρίνετε ο ένας τον άλλο. Η κριτική για το πώς αντιμετωπίζει ο ένας σύντροφος κάποια θέματα της καθημερινότητας από τον άλλο, δημιουργεί τοξικό κλίμα στη σχέση κι επιθετικότητα. Πείτε τη γνώμη σας όταν ερωτηθείτε, αλλά προσπαθώντας να μην ασκείτε κριτική.

3. Συμβιβαστείτε. Όταν δυο άνθρωποι επιλέγουν να είναι μαζί, δεν γίνεται να συμφωνούν σε όλα. Έτσι κάποιες φορές πρέπει ο ένας να κάνει ένα βήμα πίσω και κάποιες άλλες ο άλλος.

4. Μην προσπαθείτε ν΄αλλάξετε ο ένας  τον άλλο. Θυμηθείτε γιατί είστε μαζί, τι σας έκανε να ερωτευθείτε. Μια από τις μεγαλύτερες παγίδες των σχέσεων, είναι η προσπάθειά μας ν΄αλλάξουμε τον άλλο και να τον φέρουμε στα μέτρα μας. Γιατί κι αν ακόμη κάποιος από τους δυο το φαίνεται πως το κάνει, αυτό θα διαρκέσει λίγο και θα νιώσει κάποια στιγμή πως καταπιέζεται και χάνει τον εαυτό του.

5. Μιλήστε. Κάθε μέρα, για όλα όσα νιώθετε, χωρίς να κρίνετε τον άλλο. Εκφράστε τις ανησυχίες, τους φόβους σας και μην "κρύβετε" τα συναισθήματα που κάποια στιγμή θα μετατραπούν σε θυμό κι απομάκρυνση και τότε θα είναι αργά για να σώσετε τη σχέση σας.

6. Επιλέξτε για ποιο λόγο θα τσακωθείτε και πώς. Φυσικά και θα έχετε διαφωνίες, φυσικά και θα τσακωθείτε. Είναι απολύτως υγιές αυτό. Μην το κάνετε όμως για ασήμαντες αφορμές, αλλά για θέματα που πραγματικά έχουν σημασία για εσάς. Όταν τσακώνεται ένα ζευγάρι διαρκώς, το κλίμα στη σχέση γίνεται ανυπόφορο και τελικά δεν δίνεται η πρέπουσα σημασία σε θέματα που χρειάζεται. Άρα πριν τσακωθείτε, αναρωτηθείτε, αν αξίζει τον κόπο κι έπειτα συζητήστε ξεκινώντας από τη δική σας θέση κι όχι κατηγορώντας τον άλλο.

7. Ποτέ μην πηγαίνετε για ύπνο τσακωμένοι. Λύστε από πριν τυχόν διαφωνίες σας κι ακόμη κι αν τελικά δεν τα έχετε καταφέρει, συμφωνείστε να το συζητήσετε την επόμενη μέρα αυτό, αγκαλιαστείτε και πείτε "καληνύχτα".

8. Εμπιστευθείτε ο ένας τον άλλο. Η εμπιστοσύνη είναι επίσης ένα πολύ βασικό κλειδί στις μακροχρόνιες σχέσεις. Όταν σας λέει κάτι ο σύντροφός σας πιστέψτε τον χωρίς δεύτερη σκέψη. Ειδικά αν δεν σας έχει δώσει ποτέ αφορμή για να τον αμφισβητήσετε. Αν το έχει κάνει στο παρελθόν, δώστε του την ευκαιρία να σας πει την αλήθεια, λέγοντάς του πως για σας είναι πολύ σημαντική και έπειτα κρατήστε τον λόγο σας, χωρίς να κρατήσετε... μούτρα ή να κάνετε φασαρία. Έτσι θα μπορεί να σας μιλάει ειλικρινά.

9. Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλο. Όλοι περνάμε δύσκολες φάσεις στη ζωή μας. Στη δουλειά, με τα παιδιά, στις σχέσεις με φίλους ή συγγενείς. Ό,τι κι αν είναι αυτό, καθίστε δίπλα στον σύντροφό σας κι ακούστε τον αν θέλει να μιλήσει, ή μην τον πιέσετε να μιλήσει αν δεν το θέλει, κάντε του ένα μασάζ, φτιάξτε ένα φαγητό για να το απολαύσετε μαζί και δείξτε του με κάθε τρόπο πως εσείς είστε εδώ για εκείνον, όπως κι εκείνος πρέπει να κάνει το ίδιο σε αντίστοιχη περίπτωση σ΄εσάς.

Κάντε κλικ εδώ και μπείτε κατευθείαν σε όλα τα άρθρα που αφορούν στις ερωτικές σχέσεις και τους άντρες! 

18 μυστικά: Πώς θα  κάνετε τη σχέση σας να διαρκέσει

10. Κάντε πράγματα μαζί. Θυμηθείτε την επέτειο της πρώτης γνωριμίας σας και βγείτε ραντεβού. Πηγαίνετε μαζί να δείτε μια θεατρική παράσταση. Ξεκλέψτε λίγο χρόνο να πιείτε ένα καφέ ένα πρωί ή αν μπορείτε να φύγετε για ένα Σαββατοκύριακο μόνο οι δυο σας. Μην αφήνετε ο ένας τον άλλο.

11. Κάντε πράγματα ο καθένας μόνος του. Βγείτε με τις φίλες σας κι εκείνος με τους δικούς του. 

12. Γελάστε μαζί. Θυμηθείτε παλιές σας στιγμές κι εμπειρίες, δείτε γεγονότα που συμβαίνουν μπροστά σας από την ίδια οπτική, γελάστε, πείτε αστεία. Το γέλιο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά!

13. Τηλεφωνηθείτε μέσα στη μέρα. Χωρίς να έχετε κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Για να δείτε πώς πάει η μέρα του ενός και του άλλου. Για να δείξετε εμπράκτως ότι σκέφτεστε κι ενδιαφέρεστε ο ένας για τον άλλο.

14. Ξεκινήστε τη μέρα σας μαζί ή τελειώστε την μαζί. Ανάλογα με το πρόγραμμα σας, επιλέξτε την αρχή ή το τέλος της ημέρας για να κάτσετε στο τραπέζι, να πάρετε πρωινό ή βραδινό και να μιλήσετε. Κλείστε τα κινητά για να μην σας αποσπά την προσοχή ένα μήνυμα ή ένα mail.

15. Πείτε μια καλή κουβέντα. Δείτε τον σύντροφό σας με το πουλόβερ που του πάει και πείτε του πόσο όμορφος είναι. Το ίδιο χρειάζεται να κάνει κι εκείνος σ΄εσάς όταν ετοιμάζεστε να βγείτε, όταν έχετε αλλάξει τα μαλλιά σας, όταν σας βλέπει να μπαίνετε σε ένα εστιατόριο. Εκφράστε τον θαυμασμό σας ο ένας στον άλλο.

16. Πείτε "ευχαριστώ". Για μικρά ή μεγάλα πράγματα που συμβαίνουν. Τίποτε δεν είναι δεδομένο και η έκφραση της ευγνωμοσύνης είναι πολύ σημαντικό συστατικό στη ζωή μας κι όχι μόνο στη σχέση μας για να έρχονται κοντά μας μόνο όμορφα πράγματα. 

17. Αφήστε ένα σημείωμα. Όχι ένα σημειώμα που να θυμίζει πού είναι το τάπερ για το σχολείο ή κάτι πρακτικό. Ένα σημείωμα αγάπης, ένα σημείωμα σχεδόν παιδικό που απλώς θα θυμίζει πως είστε γυναίκα κι εκείνος άντρας που αγαπιέστε.

18. Δώστε ένα φιλί. Ένα φιλί το πρωί, ένα φιλί το βράδυ, μια αγκαλιά. Μην το αμελείτε. Η σωματική επαφή κρατάει τους ανθρώπους μαζί και τους ανακουφίζει.

Θέλετε κι άλλα άρθρα για σχέσεις; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε κάθετι νέο που ανεβαίνει

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...