14 τρόποι για να ηρεμήσεις αμέσως

Τρέχεις από το πρωί να τα προλάβεις όλα. Στη δουλειά η πίεση είναι αφόρητη, τα τηλέφωνα δε σταματούν να χτυπούν και στο σπίτι όταν επιστρέφεις χρειάζεται να ασχοληθείς με δουλειές κι υποχρεώσεις που μπορεί να έχουν μείνει πίσω. Μέσα σ΄όλ΄αυτά φυσικό είναι να υπάρξουν στιγμές εκνευρισμού, μεγάλου άγχους που να χρειάζεσαι να ηρεμήσεις και δεν ξέρεις τον τρόπο. Ή να κάνεις ένα διάλειμμα στο γραφείο ή στο σπίτι για να βρεις ξανά το κέντρο σου, να χαλαρώσεις και να χαμογελάσεις. Σου έχουμε μερικούς τρόπους για να ηρεμήσεις που έχουν σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα όταν το χρειάζεσαι. Δοκίμασέ τους!

14 τρόποι για να ηρεμήσεις αμέσως

14 τρόποι για να ηρεμήσεις αμέσως

1. Φάε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας- Έχει αποδειχθεί πως βοηθάει πολύ στη βελτίωση της διάθεσης και σε χαλαρώνει

2. Άκου Μότσαρτ- Μια οποιαδήποτε χαλαρωτική μουσική θα σου κάνει καλό, όμως ειδικά ο Μότσαρτ επειδή "μιλάει" στον εγκέφαλό σου, θα σε ηρεμήσει αμέσως.

3. Κάνε μια στάση γιόγκα- Δεν χρειάζεται να ξέρεις γιόγκα ή να κάνεις ολόκληρο μάθημα από το you tube. Μια στάση, αρκεί για να ηρεμήσεις αμέσως. Διάλεξε αυτή που σε κάνει να νιώθεις πιο όμορφα και μπορείς να την κάνεις εύκολα.

4. Κάνε 10λεπτο διαλογισμό- Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις, αλλά χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και 10 λεπτά που κανένας και τίποτε δεν θα σε ενοχλήσει. Τι λες θα το δοκιμάσεις;

5. Πήγαινε μια βόλτα- Ακόμη και να κάνεις μια βόλτα στο τετράγωνο γύρω από το σπίτι σου, ή στο κοντινό πάρκο, το να πάρεις καθαρό αέρα θα σε ηρεμήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

6. Κάνε μασάζ- Δεν είναι ίσως και τόσο εύκολο να φύγεις από το γραφείο και να ψάχνεις spa να σου κάνουν μασάζ, όμως αν βρίσκεσαι σε μια περίοδο έντασης το να κλείσεις ραντεβού για ένα χαλαρωτικό μασάζ θα σε κάνει πραγματικά να νιώσεις άλλος άνθρωπος. Επίσης μπορείς να ζητήσεις από τον σύντροφό σου να σου κάνει μασάζ, καθώς η επαφή των χεριών του με το δέρμα σου θα σε χαλαρώσουν πολύ.

7. Άφησε κάποιον να σε φροντίσει- Πήγαινε να φας έξω, να πιεις ένα καφέ, να φτιάξεις τα μαλλιά σου στο κομμωτήριο

8. Επικεντρώσου στα ωραία πράγματα που έχεις στη ζωή σου- Κάνε μια λίστα, γραπτώς και σημείωσε όλα όσα έχεις σήμερα. Όσα έχεις καταφέρει, όσα έχεις πετύχει είναι δικά σου, πρέπει να το συνειδητοποιήσεις, να το χαρείς κι έτσι διαβάζοντας τα μετά, πραγματικά θα ηρεμήσεις και θα χαμογελάσεις.

9. Ανάπνευσε βαθιά- Βαθιές αναπνοές από το διάφραγμα είναι στα top αυτών που μπορείς να κάνεις για να ηρεμήσεις αμέσως!

10. Κάνε ένα διάλειμμα- Ό,τι κι αν κάνεις, όσο επείγον κι αν είναι, επιτέλους ας περιμένει. Δώσε προτεραιτότητα στον εαυτό σου, κάνε ένα διάλειμμα γιατί το χρειάζεσαι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

11. Δες κάτι στην τηλεόραση ή στο you tube- Με αυτόν τον τρόπο θα ξεχαστείς, θα πάψεις να σκέφτεσαι αυτό που σε απασχολεί κι έπειται από κανένα μισάωρο θα είσαι πολύ πιο ήρεμη.

12. Koυνήσου- Τι εννοούμε; Σήκω από την καρέκλα σου, χόρεψε, πήδα (ναι επι τόπου σα να κάνεις σχοινάκι). Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος των γκουρού της αυτοβελτίωσης για να ηρεμήσουν και να πάρουν ενέργεια είναι να πηδάνε σ΄ένα τραμπολίνο. Κάτι ξέρουν, έτσι δεν είναι;

13. Μίλα με μια φίλη ή ένα φίλο σου- Ξέρεις πόσο λυτρωτικό είναι να μιλάς με την κολλητή ή τον κολλητό σου. Να εκφράζεις αυτό που νιώθεις, να λες αυτό που σε απασχολεί κι έτσι μετά από ένα τηλεφώνημα ή ένα καφέ, θα νιώθεις πολύ πολύ καλύτερα.

14. Χάιδεψε ένα ζωάκι- Αν έχεις ένα κατοικίδιο ζωάκι δεν χρειάζεται να σου πούμε πως ένα χάδι κι ένα βλέμμα θα σε κάνουν να ηρεμήσεις αμέσως! Μάλλον ήδη το ξέρεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5 ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr κάνοντας Like στη σελίδα μας στο facebook για να παίρνεις ιδέες για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή! Ακολούθησέ μας στο instagram για να σου δίνουμε έμπνευση!
 

WOMANNOW.GR LOVES...