12 ιδέες για να απολαύσεις την άνοιξη τώρα!

Αυτός ο χειμώνας, ναι μας φάνηκε βουνό! Συγκεκριμένα παγόβουνο, γιατί ήταν από τους πιο κρύους και δεν ήθελε με τίποτα να μετακινηθεί. Όμως επιτέλους ήρθε η άνοιξη, η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Με τα λουλούδια, τα χρώματα και τα αρώματα και φυσικά την αλλαγή στη διάθεση μας. Αλλά επειδή περνάει γρήγορα αυτή η εποχή (είναι και βιαστικό το καλοκαίρι) πάρε 12 ιδέες για ν΄απολαύσεις την άνοιξη!

12 ιδέες για ν΄απολαύσεις την άνοιξη

1. Αλλαγή γκαρνταρόμπας

Ανεβάζουμε τα μάλλινα στο πατάρι, τα χοντρά παλτό και τις ζακέτες και στη θέση τους έρχονται οι καμπαρντίνες και αυτά τα ωραία blazer που κρυώνουμε φορώντας τα τον χειμώνα και ζεσταινόμαστε το καλοκαίρι. Αυτή είναι η εποχή τους. Η αλλαγή στη γκαρνταρόμπα, μας κάνει ν΄ανανεωθούμε και ν΄απολαύσουμε πραγματικά τις μέρες που θα ξαναθυμόμαστε τα πιο ελαφρά, ανοιχτόχρωμα ρούχα μας.

2. Ξεκαθάρισμα

Όλο και κάτι χρειάζεται να πετάξουμε ή να βάλουμε σε τάξη. Τώρα είναι ευκαιρία να χαρίσουμε. Να δώσουμε ό,τι δεν φορέσαμε (και είναι ακόμα καινούριο) και να κάνουμε χώρο στην ντουλάπα μας. Μια ωραία ιδέα είναι να τακτοποιήσουμε τη ντουλάπα μας τοποθετώντας τα ρούχα κατά χρώμα, στοιχισμένα και σεταρισμένα για να τα βρίσκουμε γρήγορα όταν βιαζόμαστε. Ξέρεις πόσο ωραία θα αισθανθείς όταν θ΄ανοίγεις και θα τα βλέπεις όλα έτσι τακτοποιημένα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΕ 5 ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

3. Από Δευτέρα δίαιτα και γυμναστήριο 

Ω ναι! Κι αυτή την φορά το εννοούμε. Τελευταία στιγμή βέβαια, αλλά το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Οπότε προσέχουμε την διατροφή μας και κάνουμε κάτι για το σώμα μας. Ασκούμαστε με τρόπο που μας ευχαριστεί είτε με γυμναστήριο ή με εναλλακτικούς τρόπους (χορό, κολύμπι, γιόγκα κτλ) αρκεί το σώμα να κινηθεί και η ψυχή μας να γεμίσει χαρά. Η αρχή είναι δύσκολη και θα δεις πως σε λίγες μέρες θα το αποζητάς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΝ ΘΕΣ Ν΄ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙΣ

4. Βόλτες στη φύση

Μια βόλτα το πρωί που ξυπνάμε, ακόμη και στο γειτονικό πάρκο, με τη φύση καταπράσινη και ανθισμένη, με τους ήχους των πουλιών να μας ακολουθούν είναι ευεργετική. Κι αν το Σαββατοκύριακο μπορέσουμε να πάμε και στο βουνό, να χαρούμε πραγματικά τα δέντρα και να έρθουμε σε επαφή με τη φύση, θα ήταν τέλειο.

5. Λίγο μακριά από το κινητό

Άρα λίγο πιο κοντά σε μας. Και εξηγούμαστε. Όσο κρατάει η βόλτα στη φύση, 30 λεπτά για κάποιους, 1 ώρα για άλλους, περπατάμε με την καλύτερη παρέα. Τον εαυτό μας. Είναι η κατάλληλη ώρα για να σκεφτούμε χωρίς να μας αποσπάει την προσοχή, το κινητό τηλέφωνο. Κάνουμε ερωτήσεις και απαντάμε οι ίδιοι. Βάζουμε σε τάξη τα πράγματα στο μυαλό μας χωρίς να επηρεαζόμαστε. Παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις γιατί... μας ακούμε.

6. Φτιάχνουμε τη βεράντα ή τον κήπο μας

Αγοράζουμε μικρά ή μεγάλα γλαστράκια. Αν έχουμε μικρά παιδιά προτιμάμε αυτά που μπορούμε να τα ζωγραφίσουμε με τέμπερα μαζί τους, ώστε να περάσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας και να ευχαριστηθούμε όλοι μαζί. Διαλέγουμε μαζί τα λουλούδια που θέλουν να φυτέψουμε και φτιάχνουμε τον κήπο των ονείρων μας. Μπορούμε μάλιστα να φτιάξουμε παιδική γωνιά με τα λουλούδια τους (και εκείνα να είναι υπεύθυνα για το πότισμα τους) και φυσικά να βάλουμε και τα δικά μας αγαπημένα φυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΣΑΣ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ

7. Πικ νικ

Άλλος ένας τρόπος για να απολαύσουμε τις ιδανικές θερμοκρασίες της άνοιξης είναι να ευχαριστηθούμε το μεσημεριανό μας γεύμα, μακριά από την κουζίνα του σπιτιού μας! Φτιάχνουμε το καλάθι με τα απαραίτητα, καλούμε φίλους και κάνουμε πικ νικ όπως στις ταινίες! Ας μην ξεχάσουμε το καρό κόκκινο τραπεζομάντηλο για να ποστάρουμε  ωραίες φωτογραφίες στο Instagram.

8. Οργανώνουμε μια μίνι απόδραση με το αυτοκίνητο. 

Απλά ανοίγουμε τον χάρτη με την παρέα μας και σκεφτόμαστε κοντινές περιοχές που μπορούμε να ξεφύγουμε έστω και για δυο ημέρες. Δεν είναι high season οπότε βρίσκουμε πιο εύκολα κατάλυμα της αρεσκείας μας και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές. 

9. Φτιάχνουμε ένα usb με τα αγαπημένα μας τραγούδια.

Βάζουμε δυνατά στο αυτοκίνητο μουσική ανοίγοντας το παράθυρο να πάρουμε καθαρό αέρα (αυτή την εποχή δεν χρειαζόμαστε air condition) κι απολαμβάνουμε την κάθε μας διαδρομή. Το playlist περιέχει και το αγαπημένο μας Cherry Blossom Girl - Air (το απόλυτα girly ανοιξιάτικο τραγούδι).

10. Βόλτα για φρούτα και λαχανικά

Αν δεν συνηθίζουμε τα ψώνια στη λαϊκή αγορά, τώρα είναι η εποχή που θα το ευχαριστηθούμε. Ξυπνάμε νωρίτερα και απολαμβάνουμε χρώμα και μυρωδιά με τα πιο νόστιμα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Φράουλες και κεράσια οι πρωταγωνιστές της άνοιξης που όλοι λατρεύουμε.

11. Εγκαινιάζουμε τα Roof top bar-cafe 

Η σεζόν με τις ωραίες βεράντες και ταράτσες ανοίγει, μόλις ζεστάνει λίγο ο καιρός και αυτή είναι η εποχή που μας χαλαρώνει. Πηγαίνουμε πρωινές ώρες μαζεύουμε ήλιο καθήμενοι κάπου για να τον ευχαριστηθούμε και το βράδυ με την ζακετούλα μας, απολαμβάνουμε το ποτό μας

12. Φοράμε τα αγαπημένα μας sneakers.

Είναι τόσο βολικά ειδικά αυτή την εποχή, που δεν θέλουμε τίποτε άλλο εκτός από τα sneakers μας. Ζέστη το πρωί, αρκετή δροσιά το βράδυ, οπότε είναι το κατάλληλο παπούτσι για αυτή την εποχή και μας βγάζει ασπροπρόσωπες με ότι outfit διαλέξουμε. Από ένα αέρινο φόρεμα μέχρι ένα ανδρόγυνο στυλ με κοστούμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΑ UGLY SNEAKERS ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Κάπως έτσι λοιπόν ζούμε την όμορφη αυτή εποχή στο έπακρον! Με ανανεωμένη διάθεση και όρεξη να βάλουμε τα «χρώματα» της Άνοιξης και στη ζωή μας!

Photo: Allef Vinicius via unsplash

Θέλεις να μπεις στη μεγάλη παρέα του womannow.gr; Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook κι ακολούθησέ μας στο instagram για να παίρνεις ιδέες κι έμπνευση για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή!

Μαρία Γεωργάκαινα

Η Μαρία Γεωργάκαινα εργάζεται ως ραδιοφωνική παραγωγός πολλά πολλά χρόνια. Ενδεχομένως κάπου θα έχετε ακούσει την φωνή της, αφού κάνει εκφωνήσεις σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots. Είναι μητέρα δυο παιδιών, τρελαίνεται για το θέατρο, τα ταξίδια, τη γιόγκα και τον χορό. Της αρέσει πολύ να ψάχνει gluten free συνταγές, να τις φτιάχνει κάνοντας βιντεάκια με την κόρη της ενώ απολαμβάνει τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Είναι αθεράπευτα ρομαντική και ζει την κάθε στιγμή.

Εδώ είναι ο λογαριασμός της στο Instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε.

WOMANNOW.GR LOVES...