10 τρόποι για να κάνετε αυτή τη μέρα, αξέχαστη!

self bigΌπως κι αν ξεκίνησε η ημέρα μας, κάθε ένας από εμάς έχει τη δύναμη να διαμορφώσει το υπόλοιπό της ακριβώς όπως έχει ονειρευτεί. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε όχι μόνο τη σημερινή, αλλά και κάθε μέρα της ζωής μας.

1. Βγείτε από την πρίζα
Το να προσπαθείτε να ελέγχετε το παραμικρό πράγμα κάθε στιγμή, είναι ιδιαίτερα αγχωτικό. Στόχος είναι να αγγίζουμε τη ζωή, όχι να την στραγγαλίζουμε. Μερικές φορές πρέπει να χαλαρώνουμε και να αφήνουμε τη ζωή να πάρει το δρόμο της χωρίς αχρείαστες ανησυχίες.
Ξεκινήστε από τώρα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Όταν κατακαθίσει η σκόνη και μπορείτε και πάλι να δείτε το δάσος αντί για το δέντρο, θα μπορείτε να κάνετε το επόμενο βήμα προς τα εμπρός. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε ακριβώς πού πηγαίνετε κάθε δευτερόλεπτο.

2. Εστιάστε μπροστά
Είναι αδύνατο να γυρίσουμε πίσω το χρόνο ή να κάνουμε τα πράγματα όπως νομίζουμε πως θα έπρεπε να είναι. Έχουμε μόνο το παρόν. Γι' αυτό, το πιο έξυπνο που μπορείτε να ελέγξετε στη ζωή είναι η αντίδρασή σας στα πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχό σας. Με το να μάχεστε με το παρελθόν το μόνο που καταφέρνετε είναι να ισχυροποιείτε την εξουσία του. Σταματήστε λοιπόν να νοιάζεστε για όσα έχουν ήδη συμβεί και εστιάστε σε αυτό που έχετε μπροστά σας.

3. Πολεμήστε την αναβλητικότητα
Με το να αναβάλλουμε κάτι συνεχώς, το κάνουμε πιο δύσκολο και πιο τρομακτικό. Ό,τι δεν ξεκινάμε σήμερα, δεν πρόκειται να το έχουμε ολοκληρώσει μέχρι αύριο, και δεν υπάρχει τίποτε πιο αγχωτικό από μια ανολοκλήρωτη εκκρεμότητα. Τα πράγματα που πρέπει, αλλά συνεχώς αναβάλλουμε να κάνουμε, στοιχειώνουν το μυαλό μας και δεν μας αφήνουν σε ησυχία. Γι' αυτό αναλάβετε δράση αμέσως!

4. Περάστε μια ώρα κάνοντας κάτι που σας συγκινεί
Όταν αγγίζουμε τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην πρόκληση μιας δραστηριότητας και στο ταλέντο μας να πετύχουμε κάτι, όταν αισθανόμαστε την έκσταση που προκαλεί η ενασχόληση με κάτι που αγαπάμε αληθινά, τότε νιώθουμε πραγματικά ζωντανοί. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ενέργεια από την ενέργεια που εκπορεύεται από το πάθος. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε σε καθημερινή βάση και να σας κάνει να ξεχνάτε τι ώρα είναι;

5. Δοκιμάστε κάτι εντελώς νέο
Βγείτε από την άνεση που σας προσφέρει το συνηθισμένο και δοκιμάστε κάτι εντελώς νέο. Δεν μπορεί, όλο και κάτι θα υπάρχει που θα θέλατε να κάνετε αλλά μέχρι στιγμής δεν είχατε το θάρρος ή το χρόνο να δοκιμάσετε. Μπορεί να είναι κάτι μικρό που μπορείτε να το πραγματοποιήσετε μέσα σε μία ώρα ή και λιγότερο. Μπορεί να είναι μια εντελώς νέα δραστηριότητα ή απλά μια μικρή εμπειρία, όπως το να μιλήσετε σε έναν ξένο. Η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής.

6. Βοηθήστε κάποιον να χαμογελάσει
Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερό για να βελτιωθεί αυτός ο κόσμος από τη συνεισφορά μας στη βελτίωση της διάθεσης ενός ανθρώπου. Μην περιμένετε από τους άλλους να σας χαμογελάσουν. Δείξτε τους εσείς τον τρόπο. Κάντε κάτι καλό για κάποιον που δεν γνωρίζετε και ο οποίος δεν έχει κανέναν τρόπο να σας εκφράσει την αυτοπεποίθησή του. Να το κάνετε απλώς γιατί μπορείτε, και γιατί έτσι ο κόσμος μας θα γίνει ένα πιο χαρούμενο μέρος. Μια καλή χειρονομία έχει θεραπευτική δύναμη.

7. Περάστε χρόνο με ένα φίλο που σας κάνει καλύτερο άνθρωπο
Μπορεί καθημερινά να γνωρίζετε νέους ανθρώπους, έχετε όμως αναρωτηθεί πόσοι από αυτούς μας βελτιώνουν αληθινά; Όχι, δεν μιλάμε για εκείνους που απλώς είναι ευγενικοί μαζί μας, αλλά για εκείνους που μας βοηθούν να αποκαλύψουμε πράγματα για τον εαυτό μας που μας κρατούν πίσω και δεν μας αφήνουν να ξεδιπλώσουμε το μεγαλείο της ψυχής μας. Οι φίλοι είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι που θα γνωρίσουμε ποτέ, καθώς μας βοηθούν να γκρεμίσουμε τους αόρατους τείχους που έχουμε χτίσει μέσα στο μυαλό μας. Χωρίς αυτούς θα γνωρίζαμε πολύ λιγότερα για τον εαυτό μας απ' όσα γνωρίζουμε τώρα. Αφιερώστε λίγο χρόνο κουβεντιάζοντας με έναν από αυτούς τους ανθρώπους σήμερα.

8. Χαρείτε την καλοσύνη της ζωής
Καθημερινά αξίζει να περάσετε λίγο χρόνο εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη σας για το μεγαλείο της ζωής και για όλα αυτά που είστε σε θέση να απολαμβάνετε κάθε μέρα. Συχνά θεωρούμε δεδομένα πράγματα τα οποία κάθε άλλο παρά τέτοια είναι, με αποτέλεσμα να μην τους δίνουμε την αξία που τους αρμόζει. Σκεφτείτε όμως: αν είχατε κάνει δώρο σε έναν άνθρωπο και εκείνος είχε αμελήσει να σας ευχαριστήσει γι' αυτό, πόσο πιθανό είναι να του κάνετε και άλλο;

9. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας
Είναι αλήθεια πως εκεί έξω σας περιμένουν δύσκολες μάχες, εκκρεμότητες και ανασφάλειες με τις οποίες καθημερινά καλείστε να παλέψετε. Είναι όμως αναφαίρετο δικαίωμά σας να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα και να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, για να τον φροντίσετε, να τον αγαπήσετε και να τον βοηθήσετε να επουλώσετε τις πληγές του. Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να ανακαλύψετε ποιος είστε στ' αλήθεια και πού θέλετε να πάτε.

10. Ζήστε το εδώ και τώρα
Το είπαμε, το παρόν είναι το μόνο που έχουμε. Γι' αυτό είναι σημαντικό να ζούμε τη στιγμή που έρχεται και όχι αυτή που περιμένουμε να έρθει. Μην αφήσετε τη ζωή να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια σας. Δώστε προσοχή σε αυτό που συμβαίνει γύρω σας και μην προτρέχετε να ζήσετε αυτό που συμβεί αύριο.

WOMANNOW.GR LOVES...