10 tips για να βγάλετε την τέλεια selfie

high selfieΕίτε προορίζεται για τη φωτογραφία που θα κοσμήσει τη σελίδα μας στο facebook, είτε για οποιαδήποτε άλλη χρήση, οι selfies, οι φωτογραφίες δηλαδή που βγάζουμε μόνοι μας από το κινητό μας τηλέφωνο, είναι η νέα μόδα που υιοθετούν και πολλές διασημότητες. Όπως όλες οι μόδες όμως έχει κι αυτή τα μυστικά της, ώστε να πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ακολουθούν δέκα συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τραβήξετε την τέλεια selfie.

1. Τοποθετείστε την κάμερα στη σωστή θέση. Κρατήστε το τηλέφωνό σας λίγο πάνω από το ύψος του κεφαλιού σας, σε αρκετή απόσταση από εσάς (όσο φτάνει το χέρι σας) και σε γωνία 45 μοιρών. Έτσι θα φαίνεστε πιο αδύνατη και πιο κομψή.

2. Σταθείτε στο φως. Θέλετε πραγματικά να λάμπετε στη φωτογραφία σας. Βγείτε έξω και αναζητήστε το φως. Φροντίστε όμως να είναι απαλό. Οι ιδανικές ώρες είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

3. Βρείτε τις γωνίες σας. Πειραματιστείτε πρώτα στον καθρέφτη, βρίσκοντας τις γωνίες που σας κολακεύουν περισσότερο. Οι πιο πολλοί άνθρωποι δείχνουν πιο ελκυστικοί όταν γέρνουν ελαφρώς το κεφάλι και όχι σε αυστηρό προφίλ. Αν αναζητάτε τη συναισθηματική δέσμευση με τη φωτογραφία σας (πρόκειται να τη στείλετε δηλαδή σε ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει), τότε καλύτερα να κοιτάξτε απευθείας στον φακό.

4. Χαμογελάστε με όλο σας το πρόσωπο. Κάποιες γυναίκες φορούν ένα ψεύτικο χαμόγελο, ενώ άλλες χαμογελούν με κλειστό το στόμα, αποφεύγοντας να δείξουν τα δόντια τους. Το καλύτερο χαμόγελο όμως είναι όταν χαμογελάμε με όλο μας το πρόσωπο. Όταν μεταφέρουμε την ενέργεια στα μάτια μας, τότε νιώθουμε και φαινόμαστε αληθινά όμορφες.

5. Ξεχάστε τα φουσκωμένα χείλη. Είναι δήθεν, πασέ και, όσο κι αν πιστεύετε το αντίθετο, δεν σας κολακεύουν. Τα “duck” χείλη πέθαναν μαζί με τα lifestyle περιοδικά και τις τρελές αμοιβές των σταρ (των εγχώριων τουλάχιστον). Πλέον η ομορφιά κρύβεται στην απλότητα.

6. Φουντώστε τα μαλλιά σας. Η κάμερα έχει την τάση να δείχνει τα μαλλιά μας άτονα και πεσμένα. Γι' αυτό, λίγο πριν τραβήξετε τη φωτογραφία, φουντώστε τα λιγάκι με τα δάχτυλά σας προσθέτοντάς τους όγκο.

7. Βγάλτε το κάλυμμα του κινητού σας. Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, η ποιότητα της φωτογραφίας σας θα ανέβει κατακόρυφα μόλις βγάλετε το προστατευτικό του κινητού σας. Κι αυτό γιατί αν και το κάλυμμά σας διαθέτει μια τρύπα εκεί που βρίσκεται το φακός, ο φακός εστιάζει στην περιφέρεια με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες με κάλυμμα να βγαίνουν λιγότερο καθαρές.

8. Χρησιμοποιείστε φίλτρο. Αν είστε άυπνη ή έχετε κάποιες ενοχλητικές ρυτίδες, το Instagram είναι εδώ. Χρησιμοποιείστε τις πολλές εφαρμογές του, όπως το Willow ή το Inkwell και εξαφανίστε ρυτίδες και μαύρους κύκλους.

9. Πιέστε αργά το κουμπί. Συγκεντρωθείτε στην στάση και μην βιάζεστε να πατήσετε το κουμπί. Όταν τελικά το πατήσετε, μην το πατάτε παρατεταμένα, καθώς το συνεχές πάτημα μπορεί να θολώσει τη φωτογραφία και να κάνει autofocus σε κάτι άλλο στην λήψη.

10. Διασκεδάστε το. Πουθενά δεν θα βρείτε ένα πιο υπομονετικό μοντέλο από τον ίδιο σας τον εαυτό. Επομένως, αδράξτε την ευκαιρία και κάντε όλα τα αναγκαία πειράματα που θα σας οδηγήσουν στην καλύτερη φωτογραφία που έχετε βγάλει ποτέ: μια δική σας φωτογραφία από τα χεράκια σας!

WOMANNOW.GR LOVES...