10 κλειδιά για να γίνεις καλύτερη μαμά

Αν είσαι μαμά, σίγουρα στόχος σου είναι να γίνεις όσο καλύτερη γίνεται. Πιστεύεις όμως πως θα σου πούμε τρόπους για το πώς να φέρεσαι στα παιδιά σου ώστε να γίνεις καλύτερη μαμά; Όχι! Για να γίνεις καλύτερη μαμά, θα πρέπει να είσαι ευτυχισμένη και για να είσαι ευτυχισμένη θα πρέπει να κάνεις μερικά πράγματα για τον εαυτό σου. Επίσης να αλλάξεις και λίγο την οπτική που βλέπεις τα πράγματα.

10 κλειδιά για να γίνεις καλύτερη μαμά

10 κλειδιά για να γίνεις καλύτερη μαμά

1. Αρκετός ύπνος- Για να είσαι καλή μαμά χρειάζεται να είσαι ξεκούραστη. Γενικά οι ευθύνες μιας μητέρας είναι πολλές, ειδικά αν εργάζεται κίολας οπότε σίγουρα θα πρέπει να κοιμάται καλά. Γι αυτό, μην ξενυχτάς με ανούσιες  ταινίες μέχρι το πρωί, γιατί χρειάζεσαι ύπνο που είναι ένα από τα κλειδιά για να είσαι μια υπέροχη μαμά. 

2. Χρόνος μόνο για σένα- Έστω και μισή ώρα κάθε μέρα χρειάζεσαι χρόνο μόνο για σένα. Να μιλήσεις με μια φίλη σου στο τηλέφωνο, να φτιάξεις τα μαλλιά σου, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να κάτσεις μόνη σου να σκεφτείς, να ονειρευτείς να κάνεις ό,τι θες. Δεν μπορεί να βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα, νομίζοντας πως έτσι κάνεις καλό στα παιδιά σου, γιατί είναι λάθος.

3. Νωρίς ξύπνημα- Όταν ξυπνάς πριν απ΄ όλους έχεις τον δικό σου χρόνο να κάνεις το μπάνιο σου, τα μαλλιά σου, να φας ήρεμα το πρωινό σου, να κάνεις διαλογισμό, να διαβάσεις, να κάνεις το πρόγραμμα της ημέρας. Έτσι δεν θα είσαι αγχωμένη, δεν θα βιάζεσαι, θα είσαι ήρεμη και υπέροχη μαμά.

4. Απολογισμός της ημέρας- Μιλήστε το βράδυ με τα παιδιά σας για τα ωραία πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της μέρας. Έτσι μαθαίνετε και σ΄εκείνη την έννοια της ευγνωμοσύνης αλλά κι εσείς όχι μόνο θυμάστε πώς πέρασε η μέρα εστιάζοντας στα θετικά, αλλά φέρνετε ακόμη καλύτερα κι ωραιότερα πράγματα στη ζωή σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 12 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ, ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ

5. Μην μπαίνεις σε σύγκριση με άλλες μαμάδες- Ούτε τα κοινωνικά δίκτυα και οι φωρτογραφίες λένε την αλήθεια αλλά ούτε και οι φίλες σου από το σχολείο των παιδιών. Αλλά όπως και να χει, εσύ μην μπαίνεις σε σύγκριση με καμία άλλη μαμά στον κόσμο, γιατί είσαι μοναδική και κάνεις το καλύτερο που μπορείς.

6. Μάθε να γελάς και να μην τα παίρνεις όλα σοβαρά- Μπορεί να χύθηκε το γάλα στο τραπέζι, αλλά οκ, αν είσαι διαρκώς υπό πίεση και μαλώνεις τα παιδιά για την ακαταστασία, κι εσύ δεν θα νιώθεις καλά, αλλά ούτε και τα παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 30 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

7. Άστο να περάσει-. Επίλεξε τις μάχες που θα δώσεις, χωρίς να κάνεις ανούσιους τσακωμούς, γιατί έτσι και εσύ θα νιώθεις καλύτερα και το παιδί θα σε "ακούει".

8. Ραντεβού με τον άντρα σου- Πέρνα χρόνο με τον σύντροφό σου, οι δυο σας και μόνο οι δυο σας. Είναι πολύ σοβαρό κομμάτι της ζωή σου η σχέση σου κι έτσι ούσα ευτυχισμένη, θα είσαι και καλύτερη μαμά

9. Πέρνα χρόνο με το παιδί- Αν χρειάζεται κάτι ένα παιδί, αυτό είναι η μαμά του. Ο χρόνος της, το ενδιαφέρον και η αγάπη της. Και εσύ όμως, έχεις ανάγκη από το παιδί σου, να το ζεις, να το βλέπεις να μεγαλώνει, να γεμίζει η ψυχή σου. Πέρνα λοιπόν χρόνο μαζί του, γιατί περνάει γρήγορα.  

10. Θυμήσου πως ήσουν παιδί- Μπες στη θέση του παιδιού σου, όσο μπορείς. Θυμήσου πως ήσουν στην ηλικία του, πώς αισθανόσουν. Κι έλα κοντά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΣΥ ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΜΑΜΑ ΕΙΣΑΙ;

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να παίρνεις ιδέες κι έμπνευση για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή! Τι λες θα μας ακολουθήσεις στο instagram και στο facebook;

WOMANNOW.GR LOVES...