10+ 1 ιδέες για να ανανεώσετε το δωμάτιό σας!

adecee49559736075ccc7e1fcaa1515401ee1281d05b4b8032d318a503c073b6room4d72b78186b53c5cd8eee4a62d75406662bf6b8fc9d7de2eacf80355c8dfe766003038e2cf68a75413b91d731fbf2737a40025f858e84e5c8e8098533659a78da1c18c72fb4f6067cc79c257cebb8b42Είναι ο χώρος που περνάμε τη μισή μας... ζωή. Η κρεβατοκάμαρά μας, είναι το καταφύγιό μας και το θέλουμε όχι μόνο όμορφο αλλά και να μας δίνει την αίσθηση της άνεσης και της χαλάρωσης. Για να δούμε πώς μπορούμε να το ανανεώσουμε και να το διαμορφώσουμε έτσι που να μη βλέπουμε την ώρα να... "κρυφτούμε" σ΄αυτό.

1.Tο χρώμα: Πρώτ΄απ΄όλα επιλέξτε ένα χρώμα για τους τοίχους που σας χαλαρώνει αλλά και σας ταιριάζει. Αποφύγετε τα έντονα χρώματα που ζαλίζουν και δημιουργούν εκνευρισμό και "παίξτε" με μια παλ παλέτα χρωμάτων ή γήινων αποχρώσεων. Και τα πιο σκούρα χρώματα όμως που τα χρησιμοποιούν πολύ σήμερα οι αρχιτέκτονες δίνουν την αίσθηση της ζεστασιάς, απλώς θα πρέπει και η επίπλωση του δωματίου ν΄ακολουθεί το ίδιο στυλ.

2.H καθαριότητα: Αερίζετε το δωμάτιό σας, τα μαξιλάρια και τα σεντόνια σας κάθε μέρα για αρκετή ώρα. Αν είναι δυνατόν αλλάζετε σεντόνια δυο φορές την εβδομάδα.

3.Τα μικροαντικείμενα: Καθαρίζετε τα έπιπλα με ένα πανάκι σχεδόν κάθε μέρα. Για να είναι εύκολο αυτό, μην έχετε διάσπαρτα μικρά αντικείμενα που "βαραίνουν" το χώρο, το βλέμμα και δυσκολεύουν το γρήγορο καθάρισμα. Ένα καθαρό δωμάτιο χωρίς σκόνη, χαρίζει έναν ευχάριστο και ήσυχο ύπνο.

4.Tο κομοδίνο: Έχετε στο κομοδίνο σας, πλάι στο κρεβάτι, μόνο τα απαραίτητα. Το βιβλίο σας, το ρολόι σας, ένα φως, ένα σημειωματάριο και στυλό για τις τελευταίες σκέψεις της ημέρας. Προσπαθήστε πριν κοιμηθείτε να βγάζετε έξω από το δωμάτιο κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αν αυτό είναι δύσκολο, τουλάχιστον κλείστε τα τελείως.

5.Ατμόσφαιρα χαλάρωσης: Φτιάξτε μια γωνιά δίπλα ή απέναντι από το κρεβάτι σας με κεριά, βιβλία με εικόνες που σας χαλαρώνουν, δυο κορνίζες με φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων, αρωματικά χώρου κι αν σας αρέσει η μουσική το cd player με δυο τρία cd σε πρώτη ζήτηση. Δεν χρειάζεται να έχετε όλη σας τη συλλογή με τα αγαπημένα σας τραγούδια εκτεθειμένα.

6.Τα ρούχα της ημέρας: Έχετε μια καρέκλα, ένα σκαμπό, ή μια σκάλα (όπως σας προτείνουμε εδώ) που θα την έχετε βάψει στο χρώμα που θέλετε, για να ακουμπάτε τα ρούχα σας που δεν έχετε κουράγιο να τα τακτοποιήσετε στις κρεμάστρες.

7.Το boudoir σας: Φτιάξτε τη δική σας γωνιά ομορφιάς, με έναν καθρέφτη, το άρωμά σας και καλά τακτοποιημένα τα πινέλα ή τα κοσμήματά σας σε κουτιά. Για εύκολο καθάρισμα αλλά και στυλ στο χώρο, μπορείτε να τα τοποθετήσετε όλ΄αυτά σε δυο δίσκους που θα αγοράσετε μόνο γι αυτόν τον σκοπό. Οι ειδικοί του feng sui λένε πως ο καθρέφτης δεν πρέπει να κοιτάει το κρεβάτι, μπορείτε λοιπόν να τον βάλετε στο πλάι.

8.Το φως: Προσέξτε τον φωτισμό. Αν έχετε τη δυνατότητα να βάλετε ντίμερ, είναι ο,τι καλύτερο γιατί έτσι θα μπορείτε ν΄αυξομειώνετε την ένταση ανάλογα με τις διαθέσεις σας. Αν αυτό είναι δύσκολο, για τις στιγμές που θέλετε να χαλαρώσετε έχετε τα κεριά σας... Αντίστοιχα κάντε προσεκτική επιλογή στις κουρτίνες, ώστε τουλάχιστον δυο φύλλα να είναι από χοντρό ύφασμα που δεν θα επιτρέπει στο πρώτο φως της ημέρας να σας χαλάσει τον ύπνο.

9.Τα μαλιξάρια: Βάλτε πολλά μαξιλάρια στο κρεβάτι σας κι όχι μόνο δύο, για εσάς και τον σύντροφό σας κι αυτό για να μπορείτε με άνεση να καθίσετε να διαβάσετε, να γράψετε, να χαλαρώσετε. Γι αυτό πρέπει να επιλέξετε και διαφορετικά υλικά, από πούπουλο, βαμβάκι κλπ. Πάρτε διαφορετικές μαξιλαροθήκες για να δώσετε χρώμα στο δωμάτιό σας.

10.Tο σκέπασμα: Στρώνετε στο κρεβάτι σας ένα couvert lit που είτε θα φτιάξετε στο ίδιο ύφασμα με τις κουρτίνες ή σε παρεμφερείς χρωματισμούς. Με αυτή την κίνηση το δωμάτιό σας θα δείχνει πάντα τακτοποιημένο.

11.Το γραφείο: Αν το γραφείο σας το έχετε μέσα στο δωμάτιο, προσπαθήστε να το κάνετε όσο πιο θηλυκό γίνεται και να μην έχει την εμφάνιση ενός... πάγκου εργασίας. Μαζεύετε καθημερινά τα χαρτιά, τοποθετήστε μεγάλους φακέλους που θα κρύβετε όλα όσα χαλούν την αισθητική του δωματίου και έχετε πάνω στην επιφάνεια του γραφείου σας μόνο τα απαραίτητα.

 

 

WOMANNOW.GR LOVES...